Výborný Francouzský cibulový koláč s anglickou slaninou
Ingredience
Těsto:
|
Náplň:
|
Směs na zalití:
|
Těsto zpracujeme na hladký bochánek a dáme cca na 30 minut do chladničky. Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme hladkou moukou. Po 30 minutách vyjmeme těsto z ledničky a vyválíme do formy. Propícháme vidličkou a dáme péct do trouby předehřáté na 180°. Po 12 minutách pečení korpus z trouby vyjmeme a znovu propícháme vidličkou.
Červenou cibuli nakrájíme na měsíčky a necháme na vrchní část koláče na ozdobu. Bílou cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na pánvi.
Na korpus dáme osmahnutou cibulku, na jemno nastrouhaný sýr, zalijeme směsí na zalití a navrch naklademe anglickou slaninu a červenou cibuli.
Pečeme 40 minut na 160°, poté zvýšíme teplotu na 180° a dopečeme 10 minut.