Recept na vynikající červené kari s kokosovým mlékem, cizrnou, variací zeleniny s dušenou rýží a petrželkou

Vynikající jídlo, které neobsahuje skoro žádné alergeny. Recept je pro 2 osoby.

Recept šéfkuchaře Hotelu Amarilis, BoHo Prague Hotel a Hotel King David – Maxe Semnchuka.

Nejdříve si připravime omáčku
ingredience:
  • červená kari omáčka:
  • červená kari pasta 20 g
  • kokosové mléko 200 ml
  • zázvor 10 g
  • cibule šalotka 10 g
  • česnek 2 g
  • citronová tráva 10 g
Vše orestujeme na oleji, přidáme kokosové mléko, osolíme a povaříme. Všechno dobře rozmixujeme a přecedíme.
Omáčka má mít lehce červenou barvu a smetanovou konzistenci.
Variace zeleniny, podle vaší chuti nebo sezony.
Například:
  • cuketa 50 g
  • karotka 50 g (předem chvíli povařit)
  • paprika mix 50 g
  • květák 50g
  • brokolice 40 g
Vše nakrájíme na střední kousky. Orestujeme na oleji. Přelijeme omáčkou a chvíli povaříme. Přidáme uvařenou cizrnu a čerstvé bylinky (koriandr, petrželku, nebo pažitku). Hotové kari s servírujeme s dušenou rýží.
Toto jídlo můžete doplnit přírodním a nebo uzeným tofu a masožrouti třeba kuřecím masem.